Please wait..
Busy loader
Green checkbox Den største kolleksjonen Green checkbox Konkurransedyktige priser Green checkbox Enestående kundeservice

Nyheter > Detaljert vaskeinstruks


Detaljert vaskeinstruks

Detaljert vaskeinstruks

Hvordan vasker jeg turndrakten min riktig?

Vi har flere typer turndrakter som består av forskjellige typer stoffer. Her finner du en mer detaljert forklaring av de ulike stoffene, og hvordan man skal vaske dem.

Velurdrakter

Velur er et slitesterkt stoff som inneholder Elastan, som gjør stoffet elastisk. Elastan kan imidlertid ødelegges av klor, solkrem og svette.

Vi anbefaler derfor å skylle velurdrakter med kaldt vann umiddelbart etter bruk slik at svette ikke setter seg i stoffet. Det er også viktig at drakten henges opp til tørk kort tid etter at den er vasket. Hvis den ligger fuktig for lenge kan det gjøre at fargene trekkes ut av stoffet. Tørk på en kleshenger for å sikre at den holder formen.

Vask for hånd eller i vaskemaskin på kortprogram med svært lite vaskemiddel. Lav sentrifugering og max. 30 grader.

Velurdrakter med glitterstoff/glitterstener

Velurdrakter som har glitterstoff og/eller glitterstener bør også skylles i kaldt vann etter bruk, men må behandles mer varsomt. Dersom drakten vaskes for ofte eller på for høy temperatur kan limet som fester glitterstenene gå i oppløsning og gjøre at de løsner.

Vi anbefaler å vaske drakten for hånd i lunkent vann og litt flytende vaskemiddel. Vask den på vrangen slik at glitterstenene blir minst mulig utsatt. Tørk på en kleshenger.

Wetlookdrakter (med og uten glitterstener)


Wetlookdraktene består av 80 % polyamid og 20% elastan. De blir etterbehandlet med en film som gir den skinnende looken. Dette gjør at wetlookdrakter er mindre elastiske enn draktene i velur.

Denne filmen kan også bli skadet dersom drakten blir liggende fuktig over lengre tid, noe som kan gjøre at drakten mister glansen. Vi anbefaler derfor å skylle drakten umiddelbart etter bruk med kaldt vann.
Når du skal vaske drakten, vask for hånd med lunkent vann og litt flytende vaskemiddel (mild type!). Ikke bruk for varmt vann, det kan gjøre at drakten mister glansen. Heng opp til tørk på en kleshenger umiddelbart etter vask.

Generelt er wetlookdrakter mindre slitesterke enn velurdrakter. Derfor anbefaler vi velurdrakter til daglig bruk/ trening, og heller spare wetlookdrakter til oppvisning/konkurranse. Wetlook drakter kan brukes til trening de og, men da kan de ikke forventes å holde seg pene like lenge. Gjennom forsiktig bruk vil derimot en wetlookdrakt kunne vare like lenge som en velurdrakt.

« arkiv

« tilbake

0 / kr 0,00
Handlevogn

Vognen din er tom.